Varför boka en bröllopsfotograf?

Varför boka en bröllopsfotograf?

Varför boka en bröllopsfotograf?

Att planera ens bröllop är ju bara så himla kul! Men visst kan det kännas både stressigt och vansinnigt dyrt. Jag är inte den som förespråkar att man måste ha det dyraste, mest exklusiva eller lägga hundratusentals kronor på sin bröllopsdag. Verkligen inte. 

Istället förespråkar jag att ni gör er dag till just er. Och hur ni än väljer att er bröllopsdag ska vara och vilka poster ni betonar och vilka ni slopar är ganska ointressant och oviktigt så länge ni är nöjda.

Varför boka en bröllopsfotograf?
Planera bröllop
Planera bröllop
Planera bröllop

Ja varför ska man boka en bröllopsfotograf? 

Jag slår ett extra slag för att en professionell fotograf ÄR en viktig post. Av x antal anledningar:

1. Låt era gäster vara gästeratt låta gästerna ta ansvaret för era bröllopsbilder gör det svårt för dem att vara närvarande gäster. 

2. Låter ni gästerna ta bilder kommer ni troligtvis att få x antal bilder från samma sak. Bröllopsfotografen ser så mycket mer än det uppenbara.

3. Bokar ni en professionell bröllopsfotograf så håller bilderna en kvalitét som gör att ni både kan spara digitalt och få hjälp att förstora på rätt papper som håller över tid.

4. Foton är en av få saker som finns kvar långt efter att dagen passerat, och i ärlighetens namn, så minns brudparet bara bitar av sin dag. Dagen är fylld med nervositet, känslor och annat som uppfyller en och gör en spänd med förväntan, så man missar mycket. Många gånger man hört hur par utbrister, “men åh just det, det där hade jag glömt…”

Varför en bröllopsfotograf?
Hur ska man sen veta vilken bröllopsfotograf man ska välja?

1. Välj någon vars stil du gillar. Det går förstås mycket trend i redigering, så fundera över om du gillar foton som är väldigt redigerade och ändrade i färg.

Eller föredrar ni foton som behåller realistiska färger. Samma sak vad gäller hudtoner, även här är det många trender som kommer och går. Fundera över hur ni vill ha det.

Min stil drar åt det mer naturliga hållet. Jo absolut så redigerar jag ganska mycket men jag behåller svart som svart och jag är noggrann med naturlig hudton. Jag tror att det är det realistiska som vi vill visa barn och barnbarn. Hur det faktiskt såg ut, dagen då ni gifte er.

Varför en bröllopsfotograf?
Varför en bröllopsfotograf?

2. Var säker på att ni är bekväma och connectar riktigt bra med bröllopsfotografen ni väljer. Jag är säker på att det syns på bilderna om ni inte är bekväma med er fotograf.

Det är verkligen så viktigt att ni kan ha roligt på er dag! 

Varför en bröllopsfotograf?

3. Välj någon med ordentligt med erfarenhet av att fota bröllop!

Jag ser ibland par välja fotografer som inte fotat så länge erbjuda lägre pris, och det kan vara tufft att se.

Erfarna fotografer har dubbel (ibland trippel) utrustning med sig.

De använder två minneskort samtidigt och har koll på lagring av bilderna. Allt för att det värsta INTE ska/kan hända. 

(Tro mig, jag har hört många tragiska berättelser.)

Vindiga februaribröllop

En annan sak med en erfaren bröllopsfotograf är att vi vet när vi kan bara låta ögonblicken hända, och när vi “hoppar in” för att ta ett episkt foto som vi VET att ni önskar.

Vi är väldigt måna om att se till att er dag flyter på, och händer det något oförutsett så är vi inte de första att få panik.

Vi tar det med ro och hjälper till! Vår expertis och erfarenhet kommer alltid att underlätta för er.

Det är en trygghet värd att satsa på.

Varför en bröllopsfotograf?
Varför en bröllopsfotograf?
Varför boka en bröllopsfotograf? 1

Hoppas ni fått lite rätsida på detta med bröllopsfotograf. Så välj nu med omsorg!

Stort Lycka Till!!

Läs vad andra skriver om Evelyn Wallin här

För mer inspiration, kika in min instagram här

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *